Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 fontos kérdés a fogyásról! Dietetikusunk válaszol!

Dietetikusunk a leggyakrabban előforduló kérdésekre válaszol: mit tehetsz, ha stresszhelyzetben mindig enned kell? Melyek az ízületkímélő ételek? Hogyan szabadulhatsz meg pár kilótól könnyedén? Íme a válaszok!

A fogyókúra során folyamatosan felmerülnek kérdések, amelyekre jó, ha szakember adja meg a választ. Dietetikusunk, Somogyi-Kovács Anita most három gyakran felmerülő diétás kérdésre hozta el a választ.

1. Jaj, jojoeffektus...

...nemrég az idegeskedéstől lefogytam 8 kilót, de aztán6 kiló visszajött. Hogyan érhetném el, hogy a maradék 2 kilót ne hízzam vissza?

Idegeskedés helyett például tusolj egyet, valamint csökkentsd a napi édességadagodat, és ideges falás helyett azt lassan egyél. Sokan a stressz levezetése érdekében sétálnak egy nagyot, vagy valami más mozgásformát választanak. Ha mindennap legalább 30 percet intenzíven mozogsz, akkor elvileg 2 deka magas kakaótartalmú csokoládé beleférhet az étrendbe, de ezt személyes dietetikai konzultáción, dietetikussal érdemes egyeztetni!

Így kerüld el a jojoeffektust! >>> 

2. Mit egyek izületi gondoknál?..

...Ízületi panaszokkal küszködöm, milyen ételek segíthetik elő, illetve hátráltathatják a gyógyulást?

Az ízületek megfelelő működéséhez fontos a normál testtömeg, hiszen minél több súlyt cipelünk, annál inkább megterheljük például a térd- és a bokaízületet, így azok a kelleténél hamarabb kopnak el. Érdemes kerülni a túlzott hús- és purin bevitelt, az utóbbi ugyan is lerakódik az ízületekben, jelentősen befolyásolva az ízületi panaszokat! Ha túlsúlyos vagy, mindenképpen ajánlott fogynod, de csak lassan, óvatosan, és a mozgásformát érdemes gyógytornásszal egyeztetned! A súlycsökkentést, épp a fentiek miatt, nem szabad kimondottan fehérje dús étrenddel elérni. Érdemes lenne a véred D vitamin szintjét is ellenőrizni, hiány esetén pedig pótolni a D vitamint. Ajánlott viszont az Omega-3 zsírsav bevitele, amit elsősorban halfogyasztással, illetve különböző készítményekkel tehetsz meg.

Próbáld ki Cameron Diaz energetizáló diétáját! >>> 

3. Mennyit egyek, ha keveset fogynék?

...7 kg-t szeretnék fogyni, ehhez elegendő, ha naponta 360 kcal-t égetek el?

A testsúlycsökkentés akkor igazán hatásos és tartós, ha a mozgáshoz étrendváltoztatás is társul! Azt ajánlom, felezd meg a napi nassolni való és a vacsora mennyiségét! Érdemes lenne legalább 2 liter vizet is meginnod: az egészséges ivóvizet üresen limonádénak vagy gyümölcsteának is elkészítheted!

Olvass tovább diétás tipjeinkről! >>> 

Szakérténket itt érheted el >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss