Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 fantasztikus tipp tojásfőzéshez

Sokan úgy gondolják, hogy a tojásfőzés a konyhai műveletek egyik legalapvetőbb feladata. Ez részben így is van, ám a megszokott klasszikus főzési módszereken túl is van élet. Csavarj egy jót a már megszokott metóduson és legyél te is profi, ha tojásfőzésre kerülne a sor. Sajátítsd el a legjobb praktikákat most!

A tojásfőzés azok közé a konyhai folyamatok közé tartozik, melynek szinte az év bármely napján hasznát veheted. Legyen szó kemény tojásról vagy lágyról, készíts buggyantottat muffinsütőben, vagy klasszikus sütőben, most mindegyik formáját elsajátíthatod. Gyakorold be már most a legjobb technikákat!

1. Főtt tojás a sütőből

Nem elírás! Készíts elő egy 12 darabos muffintepsit, és minden mélyedésbe helyezz egy tojást. (Nem szükséges kiszúrni a héjukat.) Kapcsold be a sütőt 160-165 fokra, és süsd a tojásokat a sütő középső részében 30 percig. Ezután hűtsd le mindet egy tál jeges vízben 10 perc alatt. Ennek köszönhetően a sárgájuk körül nem képződik szürkés vagy zöldes réteg, továbbá a héjukat is gyerekjáték lefejteni.

Remek megoldás, ha egyszerre akarsz sok kemény tojást főzni akár egy nagy adag rakott krumplihoz, vagy salátához. Ha nincs muffintepsid, akkor egyszerűen tedd a tojásokat a sütő rácsára, és tolj alájuk egy sütőpapírral vagy alufóliával letakart közönséges tepsit a biztonság kedvéért.

2. Buggyantott tojás muffintepsiben

Tapadásmentes muffintepsi mélyedéseibe önts egy kevés vizet, majd minden formába üss egy tojást. Süsd a 160-170 fokos sütőben 8-10 percig, majd emeld ki a félkemény tojásokat kanállal!

Ezzel a megoldással könnyedén, ecet nélkül készíthetsz sok tojást jó étvágyú családnak reggelire vagy feltétnek főzelékre, szendvicsre.

3. Varázsolj sárga főtt tojást!

Tegyél egy tojást ruhaujjba vagy régi harisnyába, majd mind a két oldalán kötözd össze az anyagot, hogy a tojás ne tudjon csúszkálni. Ezután pörgesd meg néhány alkalommal, mintha ugróköteleznél. Ezáltal a tojás fehérje és sárgája a héjon belül teljesen összekeveredik. Végül főzd meg a tojást hagyományosan vízben vagy a fent leírtak szerint. Ha meghámozod, a belseje egységesen sárga lesz, nem különül el a fehérje. Kiválóan használhatod szendvicsek, saláták, hidegtálak dekorálására.

Kicsit fáradságos módszer, de a végeredmény mindenkit elkápráztat.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss