Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3+1 pisztrángozó, ahol enned kell idén nyáron!

default user icon
MME
Összegyűjtöttük az ország legjobb 5 pisztrángozóját, ahová érdemes kirándulni mindenkinek, aki imádja a halat. Füstölten, paprikás lisztben, vagy levesben, ahogy szeretnéd!
1. Lillafüred – Ki ne hagyd a füstöltet! 

Az őshonos sebes pisztrángot már csak a Garadna­völgyében tenyésztik nagyobb mennyiségben Magyarországon. Lillafüredtől néhány kilométernyire, a Margit­forrás állandó hőmérsékletű, oxigéndús vize kiváló feltételeket biztosít az ikrakeltetéshez. A pisztrángtelepen működő Erdei Halsütöde egyaránt híres a frissen sült és a májustól szeptember végéig kapható füstölt pisztrángjáról. Utóbbihoz az egy éjszakán át 12­féle fűszerben pácolt halat bükkfa fűrészporon egy napig füstölik, majd a sütödében átmelegítik, és majonézzel, mustárral tálalják. 

2. Szilvásvárad – Süsd magad a pisztrángodat!

A csodálatos szépségű Szalajka­völgyben a patak partján, évszázados fák alatt megbújó Szalajka Fogadó éttermében a helyi hal­ és vadspecialitások mellett a magyar konyha hagyományos fogásai közül válogathatsz. A betérőknek segítséget nyújtanak a megfelelő kerékpár­ vagy gyalogtúrák kiválasztásában, és azt is elárulják, hol érdemes szabadtéri pisztrángsütést szervezni. Ha nem akarsz a természet ölén sütögetni, foglalj helyet kényelmesen a Lovas Étteremben, és rendelj étlapról! A Szalajka­völgy legelső éttermének specialitásai a pisztráng­ és vadételek, valamint az országban egyedülálló óriásvasalóban készülő fogások. A gyerekeknek külön menüt állítottak össze. A csoportok megtanulhatják a szabadtűzi halsütés fortélyait, majd nyársra tűzött pisztrángot és szalonnát kapnak, hogy maguk süssék készre ebédjüket.   

3. Visegrád – Fogd meg az ebédedet!

Egyszerűen jelentkezz be a Visegrádi Pisztrángos Tavaknál, ahol felszerelést és csalit is adnak, ha esetleg nem lenne nálad. Miután kifizetted a horgászat és a kifogott hal árát, elballaghatsz a blokkal az Ördögmalom Erdei Étterembe. A szakácsok az általad kért módon elkészítik számodra a zsákmányt, és salátaágyon, steakburgonyával tálalják. Az Apátkúti­völgyben megbúvó vendéglátóhely a megfáradt turistákat, bicikliseket is vonzza pisztráng­ és vadétel-különlegességeivel. Specialitásuk a helyben füstölt pisztráng, amit vákuumfóliába csomagolva elvitelre is készítenek. 

4. Dunabogdány – Pisztrángból ötös!

A 11­es út melletti legendás Siesta Café valójában évek óta pisztrángsütöde, és arról nevezetes, hogy tulajdonosa a saját maga által tenyésztett szivárványos pisztrángból (és csak abból!) készíti az ételeket. A natúron kívül rendelhetsz pl. kakukkfüvest, szezámmagost, mandulást vagy szarvasgombást, és bármelyiket választod, mind jelest érdemel. Az étlapra felkerült egy titkos összetevőt tartalmazó magyar pestós és a nagymama receptje szerinti diós változat is, továbbá frissen füstölt halat kapsz a tányérodra, ha tudsz várni 45 percet. Közben ehetsz egy isteni krémlevest – természetesen füstölt pisztrángból.

Halas receptjeinket itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek