Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

2010. márc. 2. Húst sütni táskában is lehet! :-)

Briginek van egy táska alakú sütője, amiben eszméletlen finom húsokat szokott sütni. Mindegy, mit tesz bele, minden nagyon szaftos, puha lesz, és csíkokban barnára sül - az illat pedig, ami a "retikülből" jön, valami mennyei...

A napokban - felbuzdulva a múlt heti vendégségben evett sülteken -, mi is vettünk egy "táskasütőt". A valóságban persze nem így hívják - hanem egyszerűen grillsütőnek.

Első próbálkozásunkat az alábbiakban láthatjátok.

Mustáros tarja - grillezett zöldségekkel

Hozzávalók: tarjaszeletek, mustár, olívaolaj, magyaros fűszerkeverék, padlizsán, cukkini, fejes saláta, paradcisom
Elkészítés:
1.) A hússzeleteket megmossuk, bedörzsöljük magyaros fűszerkeverékkel, megkenjük vékonyan olívaolajjal és mustárral, majd nyomban betesszük a sütőbe.
2.) Felkarikázzuk és a magyaros fűszerrel bedörzsöljük a megmosott padlizsánt és cukkinit, és a húsok mellé tesszük sülni.
Néhány perc alatt csíkosra sülnek a húsok és a zöldségek, és máris tálalhatjuk - zöldsalátával, esetleg egy kis kenyérrel.

Szerintem az a legjobb ebben a gépben, hogy nagyon kiszámítható. Nem kell attól félni, hogy nem sül át eléggé a hús, vagy hogy kiszárad, és nem igényel szinte semmilyen előkészületet az ebéd vagy a vacsora elkészítése. Bármilyen szeletelt húst, felvágottat, halat, zöldséget, de szerintem pizzatésztát is süthetünk benne. Ha vendégeket várunk, elég csak bepácolni a húst, és amikor mindenki megjött, akkor kell nekiállni berámolni a "retikülbe". :-)

Különleges receptekkel ezúttal nem szolgálhatok, mert a jól bevált 90 napos ételeket ettük a héten: sült húst - zöld salátával, pestós tésztát és kakaós csigát, zöldborsó főzeléket és rizibizit, valamit gyümölcsöt gyümölccsel... :-)

-------------------------------------------------------------------------------------

Időközben újabb buliban jártunk - valójában Dorkát hívták meg a egy ovis bulira, de - mint "utánfutók"-, mi is részt vehettünk a gyerekzsúron. Az ünnepelt a kis Gréta volt, Szabi és Petra kislánya, aki most tartotta a 4. születésnapját.
Hogy szalad az idő, igaz? Annakidején éppen itt, a Morzsáló hasábjaink meséltem el nektek, hogy megszületett Gréti baba...

Bodza is nagyot nőtt, mióta nem láttuk, és már legalább 20 szót tud mondani, pedig még csak másfél éves. Petra szerint ezek között szerepel a "kolbász" is. :-)))) 

A zsúrt egy oviban tartották. Bevallom, utoljára kb. 30 éve jártam oviban, így nagyon meghatott a látvány, amikor beléptünk a pici fogasokkal és padokkal berendezett öltözőbe. A fürdőben mini vécék, mini mosdókkal, kis törölközőkkel, és mindenütt színes állatfigurák, virágok, mosolygós gyerekfotók és sok-sok színes rajz. Nagyon édes volt az egész, Dorka is érdeklődve nézte a "nagyok játszóterét". A szoba közepén egy hatalmas ugrálóvár állt. Pontosabban dülöngélt, ahogy a visító gyerekek újra és újra, fáradhatatlanul megrohamozták, szétugrálták, majd lecsúsztak a széles csúszdáján.



Gondoltam, ezzel a tempóval fél óra alatt kidőlnek... de nem! A gyerekek duracell elemmel működnek. :-)) 4-től 7-ig tartott a zsúr és a kicsik talán negyed órát, ha leültek - amikor Petra elkiáltotta magát, hogy Tooooortaaaaaa!

Ká-t sürgettem, hogy addig fotózza le a tortát, amíg még egyben van, de a gyerekek gyorsabbak voltak...:-))))))

Ezek is érdekelhetnek

Friss