Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

2010. április 12. Almát rágtam hajdanán...

Almát rágtam hajdanán, mert az alma volt a mániám... énekli az Alma együttes, az új kedvencünk. Az almát, mint gyümölcsöt eddig is nagyon szerette az egész család, de most a fent idézett együttes megismerése révén az ALMA szó új értelmet nyert a szótárunkban. :-)

Nem tudom, hány anyuka, apuka, nagymama és nagypapa olvassa a blogomat, de minden gyerekes szülőnek és nagyszülőnek szívből ajánlom az Alma együttes zenéit! Mi Brigiéknél hallottuk őket először, ők ugyanis Heni és Balázska egyik kedvenc zenekara. Ha jól emlékszem, nem is olyan rég fel is tettem egy naplóbejegyzést, amin a gyerekek egy koncertfilmre táncikáltak kézenfogva. Nos, az Alma zenekar koncertje volt az. :-)



A dalaik olyan fülbemászóak, mint Halász Judit vagy Gryllus Vilmos dalai, csak talán még pörgősebbek és sokkal viccesebbek. Nekünk a Mars a Buliba című koncert dvd-jük van meg, amelynek az az érdekessége, hogy fellép rajta a zenekar mentora, Bródy János is, és a színpadon animációs szereplők is megjelennek: ufók, nyuszik, hóemberek és más mesehősök. Dorka teljesen odavan a zenéjükért, és boldogan kiabál, ha feltűnnek a képernyőn: AAALMAAAA :-)))

Brigiék koncertekre is járnak a gyerekekkel, mi azonban még nem voltunk, csak itthon ismerkedtünk a zenekar dalaival. (Erre már azért is szükség volt, mert a Csiribirit rongyosra hallgattuk, és Ká többször jelezte, hogy mást is kéne hallgatnunk, mert észre vette magán, hogy vezetés közben, amikor dolgozni megy, Halász Judit dalokat dudorászik, és ez már a begolyózás első jele... :-)))))
Jövő szombaton lesz az első olyan Budapesti fellépésük, amire talán el tudunk menni. Úgyhogy szorgalmasan éneklünk mindhárman, és tanuljuk a dalszövegeket. (Nekem az Almamánia a kedvencem... :-))

Ízelítőül: A teve fohásza >>>

Új receptekkel ezúttal Éva szolgálhat, én ugyanis gyakorlatilag minden nap friss salátát vagy grillezett zöldségeket és húst sütök, de legjobban a leveles spenótra kaptam rá. Ezt egyszerűen nem tudom megunni... megveszek egy nagy zsákkal, majd otthon letisztítom, alaposan megmosom, és egy fazékban, kevés olíván, pici sóval és fokhagymával megpárolom. Fetával, mozzarellával, tojással, mindenféle sült hússal, de magában, mondjuk egy szál rozsos stanglival is kitűnő.

Spenótos MME receptek >>>

És akkor most jöjjenek Éva remekei!

Töltött libacomb

Hozzávalók: 12 db libacomb, 35 dkg többféle füstölt sonka, 25 dkg aszalt szilva, 2 tojás, 1 fej hagyma,1 csokor petrezselyem, só bors
Elkészítés:
1.) A libacombokat kb 1,5 órán át előfőzzük, majd hagyjuk a levében kihűlni. (A léből később levest készíthetünk.)
2.) A füstölt sonkákat finomra aprítjuk, a kevés olajon megdinsztelt szeletelt hagymát és petrezselymet hozzáadjuk. Elkeverjük a durvára aprított aszalt szilvával és a tojásokkal. A tölteléket a  comb bőre alá töltjük és 200 fokos sütőben még 1,5 órát sütjük, majd 20 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.


Gesztenyés rolád

Hozzávalók: 80 g liszt, 20 g étkezési keményítő, 4 tojás fehérje, 1 kiskanál citromlé, 50 g + 50 g + 2 evőkanál porcukor, 8 tojás sárgája
A töltelékhez: 25 dkg édesített és 25 dkg natur gesztenyemassza, 5 evőkanál sárgabarack lekvár, 4 dl habtejszín, 25 dkg csokoládé
Elkészítés:
1.) A piskótalaphoz összekeverjük a lisztet az étkezési keményítővel. A tojásfehérjéket a citromlével, majd 50 gramm porcukorral habbá verjük. A tojássárgákat 50 gramm porcukorral jól kikeverjük, majd beleforgatjuk a lisztet, majd a habot.
2.) Egy 30 x 40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, és 240 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
3.) A megsült tésztát 2 evőkanál porcukorral meghintett sütőpapírra borítjuk és szorosan feltekerjük, majd nedves konyharuhával körbe borítjuk, hagyjuk kihűlni a tésztát.
4.) Ha kihűlt, lekvárral vékonyan megkenjük a piskótát.
5.) A felengedett gesztenyemasszát simára keverjük a habtejszínnel és egyenletesen a lekvárra terítjük, majd szorosan feltekerjük a piskótát.
6.) A csokoládét lobogó víz felett megolvasztjuk, 3 dkg vajjal elkeverjük és a rolád tetejére kenjük.

... végezetül pedig engedjetek meg egy almás történetet. Nagyon cuki, tetszeni fog! :-)

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Morzsálós Mirza
Kedves Katalin, próbáld ki a receptet, nem fogsz csalódni benne. :-))))))))) Az Alma együttest meg tudod nézni a youtube-on, nagyon helyesek, igazán. :-) Puszi: Mirza
Ppintyőke
Mirza drága! ilyen libacombra én is beneveznék!Igaz a spenótot is szeretem minden formában.AzAlma együttesről még nem hallottam, de ez valószínű az én hibám.Az a lényeg, hogy a gyerekek érezzék jól magukat Katalin
Morzsálós Mirza
Kedves Hajnalka, spenót pudingról még nem hallottam, de megköszönném, ha leírnád a receptet. :-) Köszönjük, hogy írtál! Puszi: Mirza
Zsabo
Drága Mirza! A spenot nagyon finom és még pudingot is lehet belőle készíteni/a franciák szeretik nagyon/.Ha legközelebb készítem, elküldöm a receptjét képekkel együtt.az Alma együttes számaihoz jó szórakozást kívánok, Hajnalka
Morzsálós Mirza
Kedves Gázrózsa, fetával tényleg szuper a spenót. Én most olyan spenótos lepényt szeretnék sütni, amiben alig van liszt, azt hiszem, tojáshabbal és fűszerekkel kell összekeverni a leveleket. Ha sikerül, és finom, jövő héten megírom. És láttam egy spenótos-zöldalmás salátát is, szenzációsan nézett ki, biztos nagyon finom. Az Alma együttes biztos tetszeni fog a kisfiadnak! A youtube-on mutass meg neki néhány számukat, és akkor látni fogod, mit szól hozzá.:-) Puszi: Mirza
Morzsálós Mirza
Kedves Jucó, igen, a libacomb szuper, és ha előfőzi az ember, szinte elronthatatlan. :-) Köszönöm, haladok... :-) Rájöttem, hogy korábban, amikor nem haladtam, az volt a baj, hogy ugyan megfelelő minőségű ételeket ettem, de épp annyi kalóriát, mint amennyit kb. nap közben elégettem. Így nem mozdult se le, se fel a mérleg nyelve. Most külön naplóban vezetem, hogy miből mennyit eszem, kalóriában, és mennyit mozgok naponta. Tanulságos, és azt hiszem, ebben rejlik a lényeg. Kevesebbet kell enni, mint amennyit eléget az ember, és többet mozogni, mint általában. :D Szeretettel: Mirza
Morzsálós Mirza
Kedves Mikli, mi is nagyon örülünk a tavasznak és a sok szép zöldségnek, gyümölcsnek. Minden héten alaposan bevásárolunk belőlük, ilyenkor a konyhapultunk úgy néz ki, mintha reklámfotózásra készülnénk. A zöldségesünk szuper (bár a szomszéd faluban van), mintha nem is igazi termékei lennének: mindig minden hibátlan, semmi sem fonnyadt vagy rohadt. A spenót tényleg szuper, ma is veszek egy nagyobb adagot, kinéztem ugyanis egy spenótos lepényt, amit azt hiszem, tojáshabból és spenótból kell készíteni... ha sikerül, jövő héten közzéteszem! :-) Köszönöm, hogy írtál! Puszi: Mirza
Gázrózsa
Szia Mirza, a friss spenóttal az idén különösen úgy vagyok, hogy alig bírom abbahagyni. Én is mindenfélét készítek belőle. Mostanában legnagyobb sikere itthon a fetás, aszaltparadicsomos spenótlepénynek volt, bolti ámde nagyon jó minőségű leveles tésztával készűlt. Az Alma együttesnek majd utána nézek, biztos a kisfiamnak is fog tetszeni, köszi a tippet! Üdv, Gázrózsa
mijutka
Az ételek nagyon jól néznek ki, a libacomb, hát az nagyon finom... A friss spenót is szuper, biztos jól haladsz a fogyókúráddal! Jó szórakozást a koncerten! Üdv, Jucó.
multimikli
Szerencsére a tavasz jön és ehetjük a sok,friss ropogós primőr zöldséget,gyümölcsöt.Jó ránézni és még jobb megkóstolni a pazar spenótot,bár a libacombok is igézőek.

Magazin