Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

2010. április 12. Almát rágtam hajdanán...

default user icon
MME
Almát rágtam hajdanán, mert az alma volt a mániám... énekli az Alma együttes, az új kedvencünk. Az almát, mint gyümölcsöt eddig is nagyon szerette az egész család, de most a fent idézett együttes megismerése révén az ALMA szó új értelmet nyert a szótárunkban. :-)

Nem tudom, hány anyuka, apuka, nagymama és nagypapa olvassa a blogomat, de minden gyerekes szülőnek és nagyszülőnek szívből ajánlom az Alma együttes zenéit! Mi Brigiéknél hallottuk őket először, ők ugyanis Heni és Balázska egyik kedvenc zenekara. Ha jól emlékszem, nem is olyan rég fel is tettem egy naplóbejegyzést, amin a gyerekek egy koncertfilmre táncikáltak kézenfogva. Nos, az Alma zenekar koncertje volt az. :-)



A dalaik olyan fülbemászóak, mint Halász Judit vagy Gryllus Vilmos dalai, csak talán még pörgősebbek és sokkal viccesebbek. Nekünk a Mars a Buliba című koncert dvd-jük van meg, amelynek az az érdekessége, hogy fellép rajta a zenekar mentora, Bródy János is, és a színpadon animációs szereplők is megjelennek: ufók, nyuszik, hóemberek és más mesehősök. Dorka teljesen odavan a zenéjükért, és boldogan kiabál, ha feltűnnek a képernyőn: AAALMAAAA :-)))

Brigiék koncertekre is járnak a gyerekekkel, mi azonban még nem voltunk, csak itthon ismerkedtünk a zenekar dalaival. (Erre már azért is szükség volt, mert a Csiribirit rongyosra hallgattuk, és Ká többször jelezte, hogy mást is kéne hallgatnunk, mert észre vette magán, hogy vezetés közben, amikor dolgozni megy, Halász Judit dalokat dudorászik, és ez már a begolyózás első jele... :-)))))
Jövő szombaton lesz az első olyan Budapesti fellépésük, amire talán el tudunk menni. Úgyhogy szorgalmasan éneklünk mindhárman, és tanuljuk a dalszövegeket. (Nekem az Almamánia a kedvencem... :-))

Új receptekkel ezúttal Éva szolgálhat, én ugyanis gyakorlatilag minden nap friss salátát vagy grillezett zöldségeket és húst sütök, de legjobban a leveles spenótra kaptam rá. Ezt egyszerűen nem tudom megunni... megveszek egy nagy zsákkal, majd otthon letisztítom, alaposan megmosom, és egy fazékban, kevés olíván, pici sóval és fokhagymával megpárolom. Fetával, mozzarellával, tojással, mindenféle sült hússal, de magában, mondjuk egy szál rozsos stanglival is kitűnő.

Spenótos receptek >>>

És akkor most jöjjenek Éva remekei!

Töltött libacomb

Hozzávalók: 12 db libacomb, 35 dkg többféle füstölt sonka, 25 dkg aszalt szilva, 2 tojás, 1 fej hagyma,1 csokor petrezselyem, só bors
Elkészítés:
1.) A libacombokat kb 1,5 órán át előfőzzük, majd hagyjuk a levében kihűlni. (A léből később levest készíthetünk.)
2.) A füstölt sonkákat finomra aprítjuk, a kevés olajon megdinsztelt szeletelt hagymát és petrezselymet hozzáadjuk. Elkeverjük a durvára aprított aszalt szilvával és a tojásokkal. A tölteléket a  comb bőre alá töltjük és 200 fokos sütőben még 1,5 órát sütjük, majd 20 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.


Gesztenyés rolád

Hozzávalók: 80 g liszt, 20 g étkezési keményítő, 4 tojás fehérje, 1 kiskanál citromlé, 50 g + 50 g + 2 evőkanál porcukor, 8 tojás sárgája
A töltelékhez: 25 dkg édesített és 25 dkg natur gesztenyemassza, 5 evőkanál sárgabarack lekvár, 4 dl habtejszín, 25 dkg csokoládé
Elkészítés:
1.) A piskótalaphoz összekeverjük a lisztet az étkezési keményítővel. A tojásfehérjéket a citromlével, majd 50 gramm porcukorral habbá verjük. A tojássárgákat 50 gramm porcukorral jól kikeverjük, majd beleforgatjuk a lisztet, majd a habot.
2.) Egy 30 x 40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, és 240 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
3.) A megsült tésztát 2 evőkanál porcukorral meghintett sütőpapírra borítjuk és szorosan feltekerjük, majd nedves konyharuhával körbe borítjuk, hagyjuk kihűlni a tésztát.
4.) Ha kihűlt, lekvárral vékonyan megkenjük a piskótát.
5.) A felengedett gesztenyemasszát simára keverjük a habtejszínnel és egyenletesen a lekvárra terítjük, majd szorosan feltekerjük a piskótát.
6.) A csokoládét lobogó víz felett megolvasztjuk, 3 dkg vajjal elkeverjük és a rolád tetejére kenjük.

... végezetül pedig engedjetek meg egy almás történetet. Nagyon cuki, tetszeni fog! :-)

Ezek is érdekelhetnek

Friss