Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

2009. június 22. Jack Bauer nyomában

Ká és én nagyon rákattantunk a 24 című sorozatra, és szinte nem is telik el nap anélkül, hogy ne tudnánk, mi a helyzet Jack Bauerrel, Tony Almeidával és Michellel, mit mondott Bill és hogy van Palmer elnök.

Jack és a 24 miatt alig főztem a héten, illetve igyekeztem olyan ételeket készíteni (meleg szendvics, sajtos tészta, spenót, húsleves), amik gyorsan megvannak, mégis laktatóak, és akár a tévé előtt is meg lehet enni. :-))

Gombás tokány

Hozzávalók: 50 dkg pulykatokány, 50 dkg (csiperke) gomba, pirospaprika, só, bors, bruschetta fűszer, grillfűszer, olívaolaj
Elkészítés:
1.) A húst megmossuk, és ha még egyben van, felkockázzuk. Egy teflonba tesszük, és kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
2.) Hozzáadjuk a megmosott gombát, és megszórjuk grillfűszerrel és bruschetta fűszerrel. Megvárjuk, amíg a gomba levet ereszt, ekkor sózzuk, borsozzuk, majd zsírjára sütjük. Friss zsemlével / tésztával / nokedlivel tálaljuk. Nagyon finom, pikáns étel, ami gyorsan megvan.

A másik említésre méltó étel anyukám kakaós csigája, amit most készítettem el első ízben. (Anya ugyanis mindig megsüti helyettem, így nincs mit küzdenem vele.) Most viszont nálunk voltak Brigiék, és gondoltam, a gyerekek örülni fognak egy kis friss, házi süteménynek. A csigák nem lettek olyan szépek, mint anyának, de hát ő már 45 éve süt-főz, én pedig még csak 4 éve. :-))) Azt hiszem, legközelebb kisebb tepsibe rakom, és kicsit vékonyabbra vágom a csigákat, és akkor épp "össze tudnak majd nőni".
A receptet itt találjátok >>>

-------------------------------------------------------------------------------------

Babahírek

Dorka 11 hónapos lett a napokban. Ügyesen áll, óvatosan ül le, és olyan gyorsan mászik négykézláb, hogy csak győzünk utána szaladni. Minden nap felmosok, esténként mégis úgy néz ki, mint egy szutykos kisördög. :-)) Már mindenféle zöldséget, gyümölcsöt és húst megeszik, természetesen főzelék formájában, pépesen, apró, puha darabokban.
Két hét múlva elutazunk, a barátainkkal és a tesómékkal fogunk együtt nyaralni egy teljes hetet, aztán sietünk haza, hogy megtartsuk a kicsi első születésnapját, amire már most elkezdtem tervezgetni a menüt. Mivel sok óvodás korú gyerek lesz, a Mazsolán vadászok receptek után. Ha van ötletetek, vagy jó kis gyerekeknek való receptjeitek, kérlek, küldjétek el nekünk! Előre is nagyon szépen köszönjük! :-)

Ezek is érdekelhetnek

Friss