Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

2 magyar a legjobbak közt! A tenyérelemző konyhai eszközt látnod kell!

default user icon
MME
Képzel el egy szerkezetet, ami pár perc alatt elemzi a tenyered és megmondja, milyen vitaminar, ásványi anyagra van szükséged, tehát mit kell enned... Az Electrolux Ideas Lab nemzetközi gasztronómiai ötletversenyen két magyar versenyző is bejutott a legjobb 50 ötletadó közé!

Két magyar versenyző, Buzogány Anna és Tóth Máté pályázata is bejutott a legjobb 50 közé az Electrolux Ideas Lab nemzetközi gasztronómiai ötletversenyen. Most a közönség szavazatán múlik, hogy a hazai pályázók továbbjutnak-e a Top10-be, és esélyt kapnak-e arra, hogy egyikük megnyerje a 10 000 euró összegű fődíjat és a stockholmi utazást.

azonnali Online segítség!

Buzogány Anna "Eat" néven egy dietetikusokkal tervezett applikáció ötletével pályázott, amiben konyhai alapanyagoknak és egyéb élelmiszer összetevőknek nézhetnénk utána. Ha például egy étel csomagolásán "E" jelzéseket látunk, rákereshetünk, hogy ezek pontosan mit jelentenek. De utánanézhetünk annak is, hogy például az avokádónak milyen pozitív (vagy negatív) élettani hatásai vannak, milyen tápanyagokat és mennyi energiát tartalmaz, okoz-e allergiát, és hogyan javasolják fogyasztani. Utóbbihoz az "Eat" recepteket is ajánlana.

A tudatos táplálkozás

Tóth Máté "Noura" néven egy olyan eszköz ötletével nevezett, ami segít, hogy étkezés közben mindig a szükséges tápanyagokhoz jusson hozzá szervezetünk. A készülék elemzi a tenyéren lévő izzadságot, illetve méri a vér oxigénszintjét és a pulzust is, és ezek alapján határozza meg, aktuális állapotunkban milyen tápanyagokra és vitaminokra van szükségünk. Ezek pótlásához recepteket is ajánl, sőt, nemcsak azt választhatjuk ki, hogy mit főzzük, hanem azt is, hogy mit rendeljünk ebédre.

Amit a versenyről tudni kell...

Az Electrolux Ideas Lab verseny olyan globális élelmezési problémákra hívja fel a figyelmet, mint az elhízás, az alultápláltság vagy az élelmiszerpazarlás. Arra szeretne ösztönözni, hogy közösen "főzzünk" ki olyan megoldásokat, amikkel a főzés fenntarthatóbb, az ételek finomabbak és egészségesebbek lesznek. Az augusztusban meghirdetett nemzetközi ötletversenyre összesen 73 országból érkezett nevezés. A nevezők közül 27 ország jelöltje jutott tovább a legjobb 50 közé, köztük két magyar pályázó is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss