Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

160 grammos diéta: gyors fogyás éhezés nélkül!

default user icon
MME
Ezt a diétát elsősorban cukorbetegek számára fejlesztették ki, mert segíti a vércukorszint egyenletes megtartását, amellyel elkerülhetők a rosszullétek, a falási rohamok, valamint az erős éhségérzet – ez utóbbi két hatása miatt diétázók is elkezdhetik.

A 160 gramm arra utal, hogy naponta összesen ennyi szénhidrát fogyasztható, napi 6 étkezésben. A diéta alapját tehát a jó minőségű húsok, zöldségek fogyasztása jelenti, és a lassú felszívódású kevés szénhidrát.

Lassú vs. Gyors

A szervezetünknek jót teszünk a lassabban felszívódó szénhidrátok fogyasztásával, amelyek kiegyensúlyozott vércukorszintet biztosítanak számunka. Ennek hatásra az inzulinszint nem ugrál majd, emiatt nem törnek ránk kontrollálhatatlan éhségrohamok. Energikusabbnak érezhetjük magunkat.

Ez történik a testedben!

A csökkentett szénhidrátbevitel mellett idővel érezni fogod, hogy lassú fogyás indul meg nálad. Ez annak köszönhető, hogy az inzulin egy raktározó hormon, az izmok energiaraktárainak feltöltése után zsírba tárolja a bevitt tápanyagot.

Ellenben a rossz minőségű és nagy mennyiségű szénhidrátbevitel mellett ingadozik a vércukrunk, amitől éhségrohamok törnek ránk. Ha ezt gyorsan csillapítjuk valamilyen rossz minőségű szénhidráttal, akkor csak tüzet oltunk: hamarosan újabb vércukorszint emelkedés következik, amelynek hatására ismét gyorsan ennünk kell valamit, és észrevétlenül meghízunk.

(Durum)tésztadiéta betartható menüsorral, itt >>> 

Ezt Iktasd ki!

A különféle keményítőtartalmú élelmiszereket ki kell iktatni az étrendből: a kenyér, a tésztafélék, a gabonafélék (búza, árpa, rozs, kukorica, rizs), valamint bizonyos zöldségek és gyümölcsök.

3 fontos étel, amitől energikus leszel >>> 

Keményítőt feletsd el!

A keményítő fogyasztását a diéta nem csak azért korlátozza, mert a keményítő szénhidrát, hanem azért is, mert bizonyos alapanyagokkal kombinálva megterheli a szervezetet, illetve finomított formában nagyon megemeli a vércukorszintet.

FOGYNI AKARSZ? ENNYI SZÉNHIDRÁTOT KELL ENNED! >>>

Diétázz lazábban!

Szigorú diéta tartása nélkül is megpróbálkozhatunk az alacsony szénhidráttartalmú étrend kialakításával. Ehhez nincs másra szükség, csak ki kell iktatni a finomított cukrot, a cukrozott üdítőket, a szűrt vagy szűretlen gyümölcsleveket, a krumplit, a rizst és a finomlisztet az ételeink közül.

Nagy mennyiségű szénhidrátot vehetünk magunkhoz akár egyetlen túró rudival is, de szintén magas szénhidráttartalma van többek között a tejberizsnek, egy banánnak, a különféle péksüteményeknek vagy a reggelizőpelyheknek is. Az étkezésünk gerincét adhatják a sovány vagy kevés zsiradékot tartalmazó húsok, a zöldségek, a tojás, az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, a kisebb cukortartalommal bíró gyümölcsök, illetve a teljes kiőrlésű gabonák.

Ami még fontos...

A diéta folyamán fontos, hogy az ételeket kevesebb zsiradék felhasználásával süssük, illetve lehetőség szerint párolva fogyasszuk a húsokat. Cukor helyett édesítsünk mézzel vagy más édesítőszerrel! 

EGYSZERŰBB, MINT GONDOLNÁD! 6 TIPP SZÉNHIDRÁTSZEGÉNY DIÉTÁHOZ >>> 

3 DIÉTÁS DESSZERT, AMIT A FOGYÓKÚRÁZÓK IS BÁTRAN MEGEHETNEK! >>> 

FOGYÓKÚRÁZZ TÉSZTÁVAL! LAKTATÓ FOGÁSOK 350 KCAL ALATT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss