A Nébih szakemberei ellenőrzést tartottak egy neves szállodában Hajdú-Bihar megyében. Az egységben adminisztratív, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hibát tártak fel.
Az ellenőrzés során a hivatal szakemberei 21 tétel, összesen 151 kg gyártói, illetve saját jelölés alapján lejárt minőségmegőrzési idejű, valamint jelölés alapján, illetve jelöletlenség miatt nem nyomon követhető élelmiszert találtak. Ezek között volt ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt. A Nébih kivonta a forgalomból a termékeket és megtiltotta ezek felhasználását is.
A beszámoló szerint a helyszínen számos higiéniai és adminisztratív probléma is akadt. Többek között a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás volt, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek voltak, az élvédők sérültek voltak.
A konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot. Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így maga az önellenőrzés értelmét vesztette.
A hatóság határidő tűzésével felhívta az élelmiszervállalkozást a hibák kijavítására és a jogszerű működés helyreállítására. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.
LECSAPOTT A NÉBIH! DÖGLÖTT EGEREK KÖZT, LEJÁRT ALAPANYAGOKKAL DOLGOZTAK EGY BUDAPESTI ÉTTEREMBEN >>>
100 EZER LITER LEJÁRT ÉS TÖBBSZÖR ÁTCÍMKÉZETT ALMALEVET FOGLALT LE A NÉBIH >>>