Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

15 perces szőlős sajttorta sütés nélkül, amit a gyerekkel is elkészíthetsz!

A család kedvenc desszertje a sajttorta. Az én nagy kedvencem ennek a desszertnek a nyers verziója, ami pillanatok alatt elkészül és a gyerekek is bevonhatóak. Az alapja egy gyümölcsös marcipán, a teteje pedig mascarpone kissé felverve, és valamilyen friss gyümölccsel megbolondítva.
Ehető gyurma

Ha a lányokkal bármilyen sütit készítünk, nem úszhatom meg a percenkénti kóstolást, nyalakodást. A nyers tésztát nem szeretem, ha marok szám magukba tömik, de közben értem is őket, én is imádtam gyerekkoromban kinyalni a kakaós piskóta tésztáját a keverőtálból. Ennél az ételnél viszont bátran lehet csipegetni, hiszen csak mandula, aszalványok és egy kevés lekvár adja a tésztáját.

Mandulát  a gyereknek

A mandula kedvelt csemege nálunk, ha egy szem datolyába vagy aszalt szilvába dugom különleges keleti csemege lesz belőle. Szép papírba csomagolva pedig cuki kis szaloncukorként is funkcionálhat karácsonykor. Gazdag B1-, B2-, B6- és E-vitaminban, jó forrása a káliumnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak. táplálja a csontokat, fogakat, idegeket, izmokat, és a legújabb kutatás szerint segít a 2-es típusú cukorbetegség és az érrendszeri betegségek megelőzésében.

A villámgyors sajttorta receptjét itt találod >>> 

Itt olvass tovább bloggerünkről, Dóriról >>> 

Mit süthetsz a gyerekeknek? Itt nézz körül >>> 

3 nyomós érv, miért adj spenótot a kicsiknek!  >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss