Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Látványos akcióban jótékonykodott Kokó és Csernoviczki Éva

default user icon
MME
Több száz autógumiból rakták ki olimpikonok és önkéntesek a 1353-as adományvonal számjegyeit. A látványos akcióban Kovács Koko István és Csernoviczki Éva olimpikonok is segítettek.

Több száz darab gumiabroncsból rakták ki önkéntesek az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalának számait a Budapest Kongresszusi Központ parkolójában, hogy felhívják a figyelmet a rászorulók megsegítésének a fontosságára. A földről és az égből is különleges látványt nyújtó 5 méteres „abroncs számokból” álló installáció létrehozása mellett a Bridgestone 3 millió forint értékben, 120 abroncsot adományozott a segélyszervezet 30 autóból álló flottája számára. Az óriásinstalláció elkészítésében részt vett és az adomány átadásakor jelen volt Kovács Koko István olimpiai és világbajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, az akció partnere, a Bridgestone jószolgálati nagykövete, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Topolcsik Melinda, az akció partnere, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. alelnöke.

Az Ökumenikus Segélyszervezet immár 22. alkalommal szervezte meg a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. A felhívás támogatásnak egyik legegyszerűbb és közben legnépszerűbb módja a 1353-as adományvonal, hiszen a hívó a szám tárcsázásával rögtön 250 forintot adományoz a rászorulók javára. A gyűjtés ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ jelmondata azt hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.

Idén a Bridgestone is csatlakozott az adománygyűjtő akcióhoz. A tatabányai vállalat neves olimpikonokkal közösen 200 darab gumiabroncsból rakta ki a Segélyszervezet adományvonalának 1353-as számát. A Bridgestone ez által az éjjel-nappal hívható adományvonalra és az adományozás jelentőségére kívánta felhívni a figyelmet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatában egész évben végzett feladatok mennyisége – az országos adománygyűjtés okán is – az ünnepek táján megnövekszik. A munkatársak összesen 30 autót használnak folyamatosan és ezekkel a járművekkel oldják meg országos szállítmányozási feladataikat is. Ez a folyamat nem áll le december végén, a karitatív szervezet munkatársainak számtalan logisztikai feladatot kell megoldaniuk egész évben. Mindeközben akár több százezer km-t is megtesznek, ezért különösen fontos, hogy az autók abroncsai mindig megfelelő állapotban legyenek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss