Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kétbalkezesek is elkezdhetik: 13 villámgyors tökfaragási tipp halloweenra

default user icon
MME
Bár halloween csak két hét múlva lesz, máris mindent elborítanak az ünnephez köthető dekorációk, snackek, édességek. Ha valaki mégis a hagyományos vonalat követné, és maga készítené a töklámpását, annak adunk néhány gyors és hatékony tippet, hogyan lesz szuperfélelmetes a tökfeje még akkor is, ha csak minimális kézügyességel áldotta meg a sors!

Lassan október végéhez érünk, vagyis nyakunkon a halloween! Az ünnep egyik legfontosabb eleme pedig a töklámpás, melynek kifaragásához és felturbózásához hoztunk néhány hasznos tippet!

  1. Ne a kalapját vágd le a haloweenra faragott sütőtöknek, vágd ki alul - így csak rá kell majd raknod a gyertyára, mint egy búrát!
  2. Használj fagylaltos kanalat a kaparáshoz: nagyobb adagokban tudod kilapátolni belőle a magházat és a magokat!
  3. Rajzold meg a tökarcot alkoholos filccel, amit körömlakklemosós vattával könnyedén eltávolíthatsz a felületről, ha készen vagy a faragással, vagy, ha elvétetted a grafikát.
  4. Ha papíron tervezted meg az mintát, rögzítsd a tökre celluxszal, és a minta szélét szúrkáld végig egy rajzszöggel, majd az apró lyukak mentén faragj!
  5. Elrontottad a tököd foghíjas száját? Egy-egy, a tökhúsból kivágott pótfogat, egy fogpiszkálóval rögzíthetsz utólag is!
  6. A rémpofa vérfagyasztó külsejét fokozandó, a szájnyílásba bepattinthatsz egy műanyag vámpír-protkót.
  7. Ha ez nem lenne elég piros visszal megcsöpögtetheted a fogsort és környékét!
  8. Ha félsz a gyertyától, led-es mécsessel vagy foszforeszkáló-kristályos pálcikákkal is kivilágíthatod a tököt.
  9. Ha nem vagy a kések barátja, egy kis kézifúró jó szolgálatot tehet a díszítés elkészítésekor.
  10. Ha megkímélnéd magad a faragástól - fess! A mintát vágd ki öntapadós fóliából, és fújd vagy fesd le akrilfestékkel a tököt. Ha azt szeretnéd, hogy a tök így is világítson a sötétben, a leragasztott, festetlen felületeket kezeld le utólag fluoreszkáló festékkel! A para garantált!
  11. Ha van olyan masszív, fém sütikiszúró formád, ami kibír egy-két kalapácsütést - IKEA-sok előnyben - akkor azokat is felhasználhatod a cifra minták elkésztéséhez. Még faragás előtt (!!) ráilleszted a formát a tökre, belevered egy kalapáccsal, majd kihúzod. A tök kibelezése után, a kivágott forma könnyedén benyomható!
  12. Halloween-partit tartasz? Legyen a tálalás is a dekor része: vájj ki egy tököt, tedd bele a csipszestálat, és máris kész a tematikus kínáló!
  13. Ugyanez alkalmazható sörös vagy boros üvegekre is.
 A kapcsolódó oktatófilmet itt találod - jó szórakozást! 
Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss