Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

13 szuperétel, ami segít a fogyásban!

default user icon
MME
Ha erre a 13 élelmiszerre építed fel az étrended, egészségesebb lehetsz, és könnyebben szabadulhatsz meg a felesleges kilóktól.

A Koppenhágai Egyetemen kifejlesztett étrendet bőséges fehérjebevitel, egészséges szénhidrátok és kevés zsiradék fogyasztása jellemzi. Az új módszerben az a legjobb, hogy rendkívül sokszínű: csak a cukorról kell lemondani, cserébe igazán széles kínálatból állítható össze a napi menü. A 13 egészséges és tápanyagokban gazdag alapélelmiszer garantálja a kiegyensúlyozott és biztos fogyást.

20 TIPP, HOGY ÚGY FOGYJ, MINT EGY 20 ÉVES >>> 

1. Bogyós gyümölcsök

Túl azon, hogy finomak és édesek, antioxidáns-tartalmuk révén kedvező hatással vannak a szív- és érrendszerre is. Egy kevés natúr joghurttal elkeverve kitűnő nassolnivalók!

2. Rozs

A gabonafélék közül ennek a legmagasabb (13,4%) a rosttartalma, ezáltal hosszan tartó telítettségérzetet biztosít. Érdemes rozsos pékárukat fogyasztani.

3. Szárnyasok

A csirke és a pulyka a sovány húsok közé tartoznak. Rendkívül gazdagok fehérjében, fontos aminosavakkal látják el a szervezetet, ezáltal laktatók, és megkönnyíti az emésztést.

A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB VÖRÖS HÚS A VILÁGON >>> 

4. Hal

Kiváló minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, mégis laktató fogások készíthetőek belőle. A tengeri fajtákban található omega-3 zsírsav kedvező hatást gyakorol az ideg- és az érrendszerre, a koleszterinszintre.

5. Karalábé

A kalóriatartalma alacsony (25 kcal/100 g), viszont közel annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. Emellett található benne kálium, kalcium, foszfor, vas, magnézium és szelén is. Vízhajtó hatással bír.

A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ZÖLDSÉG A VILÁGON >>> 

6. Cikória

Keserű anyagai hozzájárulnak a máj egészséges működéséhez, ezzel pedig segítik az emésztést és a méreganyagok lebontását.

7. Zab

Az egészséges gabonaféle rostban és fehérjében egyaránt gazdag, ezáltal számos előnyös egészségügyi hatása mellett, hosszú ideig tartó telítettségérzetet is biztosít.

8. Zöldfűszerek

Kevés sóval is megfelelően ízletes ételt szeretnél készíteni? Ez könnyen kivitelezhető a friss fűszernövények segítségével. Kísérletezz bátran!

FOGYNI AKARSZ? ÍME 14 ZAMATOS ZÖLDFŰSZER, AMI SEGÍT >>> 

9. Tojás

Értékes fehérje-, vitamin- és ásványianyag-forrás, ráadásul növeli a jóllakottságérzetet! Természetesen nem a kolbászos rántottáról beszélünk, de a zsiradék nélkül készült tojásos ételeket, vagy például a keménytojást érdemes beilleszteni a fogyókűrás étrendbe.

10. Kecskesajt

Nemcsak a kalória-, hanem a zsírtartalma is lényegesen alacsonyabb, mint a tehéntejből készült fajtáknak.

11. Olajos magvak

Az egészséges zsiradékokban gazdag dió, mandula, pisztácia és társaik kis mennyiségben fogyasztva segíthetnek a fogyásban, mivel nem tartalmaznak cukrot.

A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB MAG A VILÁGON >>> 

12. Sárgarépa

Tudtad, hogy 100 g répában mindössze 26 kcal található? A zöldség magas rosttartalma biztosítja, hogy a vércukorszint csak lassan csökkenjen, ezáltal megakadályozza az farkaséhséget. Érdemes nyersen is fogyasztani!

13. Káposztafélék

Karfiol, brokkoli, kelkáposzta, karalábé, és még sorolhatnánk: azért is egészségesek, mert jelentős mennyiségű rost található bennük, amelyek segítik az emésztést, és gondoskodnak a jóllakottságról.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss