Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

13 betartható szabály a nyári diétához

default user icon
MME
Kerti partik, fagyi, strandbüfé hamburgerrel, lángossal: nyáron bizony nem könnyű betartani a diétát... Tippjeinkkel azonban sikerülhet!

Nyáron megszaporodnak a szabadtéri programok is, a bográcsozás, a sörözgetés meccsnézés közben… Ha téted is könnyen magával a ragad a jó hangulat, és a fogyással kapcsolatos elhatározásaid ellenére többet és mást eszel, mint amit a diétás menüd diktál, akkor most megosztunk veled pár hasznos trükköt, amelyeknek a segítségével elkerülheted a nyári csábításokat.

1. Fehér helyett piros szószok!

Szinte minden esetben igaz, hogy minél világosabb egy szósz, annál kalóriadúsabb. Akár otthon, akár étteremben falatozik, válaszd inkább a paradicsomos önteteket!

2. Házi hamburger!

Készítsd el magadnak otthon! A húspogácsa alapja alacsony zsírtartalmú marhahús legyen, és tedd teljes kiőrlésű zsömlébe, sok salátával, paradicsommal, egy kevés mustárral.

3. Saját pác

A bepácoltan kapható húsokkal időt spórolhatsz, ugyanakkor ezek jelentős mennyiségű pluszkalóriát tartalmaznak. Ráadásul ilyenkor még nehezebb megállapítani a termék minőségét és frissességét. Inkább oldd meg otthon a pácolást tejjel vagy joghurttal.

4. Alacsony zsírtartalmú köretek

Ideális választás a héjában sült burgonya, a főtt kukorica (vaj nélkül!), a grillezett zöldség, a vegyes saláta joghurtos öntettel.

5. Alacsony zsírtartalmú színhús

Grillezéskor a sovány marhahús vagy a bőr nélküli csirkemell a legjobb választás.

6. Könnyű mártogatósok

Nem fog hiányozni a bolti majonéz, ha frissen készítesz házi mártogatóst! Keverj össze zsírszegény light krémsajtot vagy sovány túrót zöld fűszerekkel, szárított paradicsommal vagy fokhagymával.

7. Folyékony kalóriák

Kerüld el a cukrozott bolti üdítőket! Készíts inkább limonádét édesítővel, vagy keverj italt diabetikus szörpből.

8. Hűvös finomság

Kényeztesd magad egy könnyű fagyikehellyel: az egy-két gombóc sorbet mellé tegyél jó sok friss gyümölcsöt.

9. Gondos tervezés

Azokon a napokon, amikor este grillpartira vagy hivatalos, napközben fogyassz könnyű ételeket, például salátát vagy zöldséglevest. Így nem lesz akkora gond az esti „dőzsölésből”.

10. Bőséges vízfogyasztás

Az alkoholt érdemes elkerülni, de ha mégis lecsúszik egy kevés könnyű rozé, utána rögtön igyál meg egy nagy pohár vizet!

11. Kenyér és tészta helyett

A grillpartikon és a bográcsozásnál kerüld a kenyeret és a tésztaételeket, válassz könnyebb fogásokat, mint a szárnyast salátával és grillezett zöldségekkel.

12. Keresd a gyümölcsöset

A fagyalaltok közül válaszd a gyümölcsös, lehetőleg cukormentes változatokat. A gyümölcsléket megfelelő formába öntve akár saját jégkrémet is készíthetsz a fagyasztóban!

13. Egy kicsi mozgás

A futás vagy az aquafitness igazán élvezetes sabadtéri edzés lehet, csak előtte gondosan kend be magad naptejjel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss