1. Egy vitamindús zöld smoothie remekül indítja a napot!
Tegyél bele jó sok friss bébispenótot, aztán édesítsd valamilyen bogyós gyümölccsel. Jobb, mint a kávé!
2. Dobd fel spenóttal a reggeli szendvicset!
Serpenyőben 4 személyre zúzz össze 1 gerezd fokhagymát és 2,5 dkg felhevített vajon pirítsd üvegesre. Adj hozzá 10 dkg parajlevelet, sózd és borsozd meg, majd párold kb. 3 percig. Egy másik serpenyőben zsiradék nélkül piríts meg 1-1 szelet fehér kenyeret vagy bagettet, majd rakd meg a spenóttal, esetleg 1-1 szelet sonkával is. Végül tegyél rájuk 1-1 félbevágott kemény tojást, és szórd meg sóval, borssal.
3. Tedd omlettbe!
A ráérős családi reggelik laktató fogása lehet egy spenóttal, krémsajttal és gombával töltött, rukkolával tálalt omlett.
Spenótos omlett receptet itt nézheted meg!>>>
4. Készíts belőle krémlevest!
Az ebédnél gyönyörködteti a szemedet és kényezteti az ínyedet egy bársonyos spenótkrémleves. A látvány és a változatosság kedvéért megszórhatod ropogós krutonnal vagy zöldségchipsszel, továbbá tehetsz rá feltétnek grillezett cukkiniszeletet.
Spenótos krémleves receptet itt találsz!>>>
5. Készíts spenótos nokedlit!
A nokedlinél jobban mutat a tányéron a spenótos gnocchi. Színezd zöldre parajpürével vagy forgasd össze a megfonnyasztott levelekkel. Reszelt sajttal megszórva önmagában, bazsalikommal vagy zsályával tuningolva húsok mellé kínálhatod, továbbá gombával és kéksajttal kombinálhatod.
Gnocchi spenóttal receptünket itt nézheted meg!>>>
6. Készíts belőle rizsgolyót!
Híres szicíliai specialitás a rizsgolyó. Az arancini aromás fűszernövényekkel vagy spenóttal ízesítve egyaránt ellenállhatatlan.
A rizsgolyó receptért klikk ide!>>>
7. Rétesnek is szuper!
A rétes ugyebár sós is lehet. Miért ne készülhetne a tölteléke spenótból? A parajpürébe tetszés szerint feta sajtot vagy túrót és krumplit tehetsz.
Spenótos rétes receptünket itt nézd meg!>>>
8. Palacsintázz spenóttal!
A palacsinta a réteshez hasonlóan megtölthető sajtos-spenótos masszával, de izgalmasabb, ha a tésztáját parajpürével színezed.
Spenótos palacsinta videónkat itt nézheted meg!>>>
9. Salátába vele!
Színeivel és ízeivel a nyarat idézi az asztalon egy üdítő spenótsaláta. Maréknyi zsenge parajlevelet forgass össze némi felkockázott feta sajttal és dióval, valamint felezett eperszemekkel, és öntözd meg a kedvenc dresszingeddel.
Spenótos saláta receptért gyere ide!>>>
10. Tésztára is szuper választás!
Szoktál tésztanapot tartani? Mindegy, hogy a spagetti, a metélt vagy a csavart a favoritod, szinte mindenféle pastaösszeforgatható spenótos szósszal, amely lasagnelapok közé is kiváló. Ráadásul spenóttal zöldre festheted a házilag gyúrt tésztákat.
Spenótos tészta tippeinket itt találod!>>>
11. A lepényből se felejtsd ki!
A spenótos quiche hidegen is finom. Így a lepény maradékát másnap magaddal viheted a munkahelyedre ebédnek.
Spenótos quiche receptet itt találsz!>>>
12. Felfújtba is használhatod!
Spenótos felfújthoz forgass össze 20 dkg darabokra tépkedett parajlevelet 20 dkg lereszelt cukkinivel. Habverővel keverj össze 4 tojást 3,5 dl natúr joghurttal, 12,5 dkg zsírszegény túróval, 6 gerezd szétnyomkodott fokhagymával és némi sóval, borssal. Vegyítsd bele a kinyomkodott parajt és cukkinit, majd töltsd a masszát egy kikent jénai tálba, és süsd 200 fokon kb. 1 óra hosszat, amíg a teteje kissé megpirul. Hétköznap önmagában, hétvégén köretként tálalhatod.
Spenótos felfújt receptet itt találsz!>>>
+ 1 szépségtipp:
Száraz a bőröd? Segít egy spenótos arcpakolás. Turmixolj össze egy maréknyi parajlevelet 2 ek mézzel, 1 ek citromlével és 1 ek túróval. Felkenés után hagyd hatni 20 percig, majd mosd le meleg vízzel.