Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

12+1 inspiráló ötlet, ahogy még nem próbáltad a spenótot!

default user icon
Török Zsuzsa Alapételek
0
Pontosan tudod, hogy milyen értékes táplálék a spenót, de ki nem állhatod vagy csupán unod a spenótfőzeléket tükörtojással? Meríts ötleteket, és készíts minél többféle ételt a zsenge zöld levelekből, amelyek a szépségednek is jót tesznek!
1. Egy vitamindús zöld smoothie remekül indítja a napot!

Tegyél bele jó sok friss bébispenótot, aztán édesítsd valamilyen bogyós gyümölccsel. Jobb, mint a kávé!

2. Dobd fel spenóttal a reggeli szendvicset!

Serpenyőben 4 személyre zúzz össze 1 gerezd fokhagymát és 2,5 dkg felhevített vajon pirítsd üvegesre. Adj hozzá 10 dkg parajlevelet, sózd és borsozd meg, majd párold kb. 3 percig. Egy másik serpenyőben zsiradék nélkül piríts meg 1-1 szelet fehér kenyeret vagy bagettet, majd rakd meg a spenóttal, esetleg 1-1 szelet sonkával is. Végül tegyél rájuk 1-1 félbevágott kemény tojást, és szórd meg sóval, borssal.

3. Tedd omlettbe!

A ráérős családi reggelik laktató fogása lehet egy spenóttal, krémsajttal és gombával töltött, rukkolával tálalt omlett.

Spenótos omlett receptet itt nézheted meg!>>> 

4. Készíts belőle krémlevest!

Az ebédnél gyönyörködteti a szemedet és kényezteti az ínyedet egy bársonyos spenótkrémleves. A látvány és a változatosság kedvéért megszórhatod ropogós krutonnal vagy zöldségchipsszel, továbbá tehetsz rá feltétnek grillezett cukkiniszeletet.

Spenótos krémleves receptet itt találsz!>>> 

5. Készíts spenótos nokedlit!

A nokedlinél jobban mutat a tányéron a spenótos gnocchi. Színezd zöldre parajpürével vagy forgasd össze a megfonnyasztott levelekkel. Reszelt sajttal megszórva önmagában, bazsalikommal vagy zsályával tuningolva húsok mellé kínálhatod, továbbá gombával és kéksajttal kombinálhatod.

Gnocchi spenóttal receptünket itt nézheted meg!>>> 

6. Készíts belőle rizsgolyót!

Híres szicíliai specialitás a rizsgolyó. Az arancini aromás fűszernövényekkel vagy spenóttal ízesítve egyaránt ellenállhatatlan.

A rizsgolyó receptért klikk ide!>>> 

7. Rétesnek is szuper!

A rétes ugyebár sós is lehet. Miért ne készülhetne a tölteléke spenótból? A parajpürébe tetszés szerint feta sajtot vagy túrót és krumplit tehetsz.

Spenótos rétes receptünket itt nézd meg!>>> 

8. Palacsintázz spenóttal!

A palacsinta a réteshez hasonlóan megtölthető sajtos-spenótos masszával, de izgalmasabb, ha a tésztáját parajpürével színezed.

Spenótos palacsinta videónkat itt nézheted meg!>>> 

9. Salátába vele!

Színeivel és ízeivel a nyarat idézi az asztalon egy üdítő spenótsaláta. Maréknyi zsenge parajlevelet forgass össze némi felkockázott feta sajttal és dióval, valamint felezett eperszemekkel, és öntözd meg a kedvenc dresszingeddel.

Spenótos saláta receptért gyere ide!>>> 

10. Tésztára is szuper választás!

Szoktál tésztanapot tartani? Mindegy, hogy a spagetti, a metélt vagy a csavart a favoritod, szinte mindenféle pastaösszeforgatható spenótos szósszal, amely lasagnelapok közé is kiváló. Ráadásul spenóttal zöldre festheted a házilag gyúrt tésztákat.

Spenótos tészta tippeinket itt találod!>>>  

11. A lepényből se felejtsd ki!

A spenótos quiche hidegen is finom. Így a lepény maradékát másnap magaddal viheted a munkahelyedre ebédnek.

Spenótos quiche receptet itt találsz!>>> 

12. Felfújtba is használhatod!

Spenótos felfújthoz forgass össze 20 dkg darabokra tépkedett parajlevelet 20 dkg lereszelt cukkinivel. Habverővel keverj össze 4 tojást 3,5 dl natúr joghurttal, 12,5 dkg zsírszegény túróval, 6 gerezd szétnyomkodott fokhagymával és némi sóval, borssal. Vegyítsd bele a kinyomkodott parajt és cukkinit, majd töltsd a masszát egy kikent jénai tálba, és süsd 200 fokon kb. 1 óra hosszat, amíg a teteje kissé megpirul. Hétköznap önmagában, hétvégén köretként tálalhatod.

Spenótos felfújt receptet itt találsz!>>>  

+ 1 szépségtipp:

Száraz a bőröd? Segít egy spenótos arcpakolás. Turmixolj össze egy maréknyi parajlevelet 2 ek mézzel, 1 ek citromlével és 1 ek túróval. Felkenés után hagyd hatni 20 percig, majd mosd le meleg vízzel.

Itt olvass tovább spenótos érdekességeket!>>>  

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin