Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

11 csábító padlizsán- és avokádókrém beszélgetős programokhoz!

default user icon
MME
Páratlan gyümölcs az avokádó és a isteni zöldség a padlizsán: mindkettő nagyon egészséges, finom, rengeteg módon használható - de rendkívül érzékeny is. Nem jó, ha túl kemény, az sem, ha túl puha, de ha sikerül elcsípni a megfelelően érett darabokat, akkor minden figyelemért kárpótol.
Ha bebarnul az avokádó...

Az oxidációtól - vagyis a barnulástól - megvédhetjük citrommal az avokádó húsát, ahogy az alma és a körte esetében is jól működik. Citromlével kenjük át az avokádó húsát, tegyük zacskóba, és lehetőleg szorítsuk ki belőle a legtöbb levegőt. Az olaj is nagyon jól véd a levegőtől, így az oxidációtól: olajba mártott ecsettel kenjük át a másnapra szánt maradék avokádót, így tegyük zárható dobozba vagy zacskóba, majd a hűtőbe.

A padlizsánkrém készítés titka!

1. Minden esetben csak és kizárólag ép padlizsánt vásároljunk. A fényes, frissen pucolt cipőre emlékeztető héjon ne legyenek hibák, foltok. A padlizsán érett, de viszonylag kemény húsú legyen, zöld kocsánya még ne száradjon, ne rohadjon. Amelyiknek fénytelen a héja, foltos és benyomható, azt ne vegyük meg.

2. A padlizsánhoz ne érjünk fémmel. A ma használatos rozsdamentes acél kések tökéletesek, de kerámia- vagy fakéssel is dolgozhatunk.

3. A körbesütött padlizsánt a sütőben süssük puhára. A leggyorsabban akkor készül el, ha a tepsit lefedjük, így a nedvesség bent marad a tepsiben, s a padlizsán gyorsabban megpuhul.

4. A padlizsánkrém könnyen fűszerezhető, azonban arra ügyeljünk, hogy az igazi ízharmónia csak a massza kihűlése után érezhető, épp ezért addig nem célszerű sózni. És most jöjjenek a kedvenc kencéink!

 1. KLASSZIKUS PADLIZSÁNKRÉM 
2. EGYIPTOMI PADLIZSÁNKRÉM 

3. ERDÉLYI PADLIZSÁNKRÉM 
4. JOGHURTOS PADLIZSÁNKRÉM 

5. PADLIZSÁNKRÉM, AHOGY A TÖRÖKÖK KÉSZÍTIK 
6. VENDÉGVÁRÓ AVOKÁDÓKRÉM 
7. AVOKÁDÓKRÉM TEJFÖLLEL KIKEVERVE  
8. Avokádókrém egyszerűen  
9. GYÜMÖLCSÖS ZAKUSZKA  
10. VEGYES ZAKUSZKA  
11. Currys mártogatós

Ezek is érdekelhetnek

Friss