Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 kiló mínusz 5 nap alatt: itt az 1000 kalóriás levesdiéta

default user icon
MME
Telítenek, energiát és életerőt adnak, sőt még boldogsághormont is termelnek. Hogy miről is beszélünk? Levesekről! De nem akármilyenekről: a következő levesek finomak, egészségesek és gyorsan elkészíthetőek - s ha mindez nem lenne elég, még egy szuper, ötnapos diétát is letudhatsz a segítségükkel!

Az ötnapos fogyókúra alatt napi 1000 kalóriát fogyaszthatsz. Mindennap kezdj egy jó reggelivel, az alábbi három változat közül eggyel, valamint gyümölcsteával. És napközben is igyál legalább 2-3 liter ásványvizet! A leveseket ebédre és vacsorára eheted!

reggelik

Túrós szendvics
1 szelet (4 dkg) sötét rozskenyeret kenj meg 1 dkg vajjal. Simíts rá 10 dkg sovány tehéntúrót, és borítsd be a szendvicset kígyóuborka-karikákkal. Szórd meg snidlinggel.
203 kcal

Narancsos müzli
10 dkg natúr krémtúróba keverj 2 evőkanál zabpelyhet. Citromlével és folyékony édesítőszerrel ízesítheted. Keverj bele 1 meghámozott, gerezdjeire szedett narancsot.
202 kcal

Pulykaszendvics
Piríts meg 1 szelet korpás toastkenyeret. Kend meg 1 dkg vajjal, fektess rá 1 szelet pulykasonkát. Utána ehetsz 1 kivit is.
200 kcal

 

LEvesek ebédre, vacsorára


HÉTFŐ:

Brokkoli-sárgarépa leves
(2 adag)
Valóságos ásványianyag-bomba: a brokkoli nagyon gazdag C-vitaminban (20 dkg-ban 114 mg található, ami több, mint a napi szükséglet!). Ezen kívül - a sárgarépával együtt - sok bétakarotint és nyomelemet tartalmaz.

6 dkg rizst párolj meg sós vízben. Szeletelj föl 30 dkg megtisztított sárgarépát, párold meg 2 teáskanál olajon. Öntsd fel 6 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), majd adj hozzá 45 dkg brokkolit. Fedő alatt főzd meg, ízlés szerint reszelt szerecsendióval is fűszerezheted. Végül tedd bele a rizst.
272 kcal 

Tipp: vacsorára tehetsz bele 1 karikára vágott kemény tojást (90 kcal) vagy 5 dkg gépsonkát (85 kcal).

KEDD

Savanyúkáposzta-leves
(2 adag)
A savanyúkáposzta igazi életenergia-forrás. Olyan értékes mikroelemeket tartalmaz, mint a tejsavbaktériumok, enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek. Egyik leggazdagabb C-vitamin-forrásunk! A savanyúkáposzta szabályozza az immunrendszer működését, méregtelenít. A káros baktériumokat és vírusokat valósággal kiűzi az emésztőrendszerből!

Tisztíts meg és darabolj fel 25 dkg burgonyát és 30 dkg piros húsú kaliforniai paprikát. Párold meg 1 evőkanál olajon, hintsd meg pirospaprikával, majd adj hozzá 30 dkg kicsavart savanyúkáposztát. Öntsd fel 5 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), főzd puhára. Paprika- vagy paradicsompürével ízesítheted. A tányérodban esetleg 1 teáskanál tejföllel gazdagíthatod.
252 kcal

Tipp:
 vacsorára tehetsz bele 1 szál baromfivirslit (95 kcal) vagy 2 dkg hámozott napraforgómagot (116 kcal)

SZERDA

Paradicsomos bableves
(2 adag)
A hüvelyesek, így a bab, a borsó és a lencse telítenek, rostanyaguk megdagad a gyomorban, ezért hosszú időre elűzik az éhségérzetet. A száraz hüvelyesek sok fehérjét tartalmaznak, ezért értékes táplálékok.

1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát párolj meg 1 teáskanál olajon. Adj hozzá 1 kis felszeletelt cukkinit. 2 perc párolás után adj hozzá 1 kis doboz (40 dkg), hideg vízzel leöblített konzerv fehérbabot és 1 kis doboz (40 dkg) hámozott paradicsomot a levével együtt. Öntsd fel 2 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet). Friss bazsalkikomlevéllel díszítve tálald.
228 kcal

Tipp: 
 vacsorára megszórhatod 2 dkg reszelt parmezánnal (80 kcal), vagy belekeverhetsz 1 pohár zöldfűszeres joghurtot (85 kcal).

CSÜTÖRTÖK:

Borsóleves

(2 adag)
Ezzel a levessel valósággal olvadnak a zsírpárnák, hiszen a csípős ízt előidéző anyagok kitűnően szabályozzák az anyagcserét. Ezért fűszerezz minél gyakrabban csípős paprikával, cseresznyepaprika krémmel, Tabasco-mártással, friss tormával, gyömbérrel!

2 teáskanál olajon párolj meg 4 szál, zöldjével együtt felkarikázott újhagymát. Adj hozzá 2 közepes, kockára vágott burgonyát. Pirítsd meg kissé, majd hintsd meg 1 teáskanál curry fűszerkeverékkel. Adj hozzá 8 dkg sárgaborsót, és öntsd fel 6 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet). Főzd puhára (kb. 20 perc). Sóval, borssal, gyömbérrel ízesítheted.
261 kcal

Tipp: vacsorára tehetsz bele 5 dkg füstölt pulykacombot (80 kcal) vagy 2 dkg hámozott napraforgómagot (116 kcal)

PÉNTEK:

Ázsiai zöldséges tésztaleves
(2 adag)
A tészta és a zöldség ideális kombináció minden fogyókúrázó számára, hiszen a bennük található komplex szénhidrátok nem engedik leesni a vércukorszintet. Így elkerülhető a diétázót próbára tévő farkaséhség. Ezen kívül a szénhidrátok boldogsághormont is termelnek, így a diétázó nem gyötri környezetét állandó ingerültségével.

 


2 szál sárgarépát, 2 zöldpaprikát és 1 nagy fej hagymát vágj csíkokra és párold meg 2 teáskanál olajon. Öntsd fel 5 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), és főzd 8 percig. Cayenne-borssal ízesítheted. 1 zacskó vietnami vagy kínai zacskós levesből vedd ki a tésztát, és tedd a levesbe. Főzd további 2 percig. Tálald 1 evőkanál szezámmaggal megszórva.
246 kcal

Tipp:
vacsorára tehetsz bele 1 karikára vágott kemény tojást (90 kcal) vagy 5 dkg gépsonkát (85 kcal).

TÍZÓRAI, UZSONNA: VITAMINPÓTLÁS

Beiktathatsz naponta két gyümölcsös étkezést tízóraira és uzsonnára. Ez azonban nem haladhatja meg az 50 kcal-t. Ennyi az energiatartalma 1 kis almának, körtének vagy 1 kivinek, fél banánnak. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss