Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 tuti tipp, hogy elkerüld a jójóeffektust!

default user icon
MME
Az alábbi tanácsok segítenek abban, hogy hosszú távon megőrizhesd a fogyókúrád során elért eredményt!
1. Vészhelyzetre

Reggelizni, ebédelni vagy egy koccintással egybekötött vacsorára hívtak? Készíts tervet magában az ilyen alkalmakra: határozd el például, hogy köretnek zöldséget kérsz, nem eszel kenyeret, és maximum 1 dl száraz fehérbort iszol.

2. Kis jutalmak

A fogyókúra során könnyen kedved szegheti, ha nem tudsz örülni a részeredményeknek. Hidd el, az apró jutalmak komoly motiváló erőt jelentenek! Minden kitűzött „résztáv” elérése után ajándékozd meg magad mondjuk egy mutatós bizsuval, egy talpmasszázzsal vagy akár egy otthoni wellnessprogrammal.

3. Az izom is számít

Az alakformálás és a karcsú vonalak titka nem csak maga a fogyás: az egészséged érdekében fontos, hogy az izmaidat is rendszeresen megdolgoztasd! Ehhez érdemes kikérned az edzőteremben dolgozó szakemberek véleményét, de manapság már sok olyan fitnesz-DVD is kapható, amin erősítőprogramok szerepelnek.

FOGYÓKÚRÁS TÚRÓGOMBÓC ÉS KALÓRIACSÖKKENTETT MUFFIN - 7 KLASSZIKUS DIÉTÁS VÁLTOZATBAN >>> 
4. Élvezd a pihenést!

Az állandó feszültség hátráltatja a fogyókúrát, főleg azoknál, akik stresszevők. Rendszeresen engedélyezz magadnak egy kis szabadidőt – ha van rá lehetőséged, munka közben is, óránként 5-10 percet –, amikor csak magadra figyelsz, és tényleg el tudsz lazulni. Emellett aludj naponta legalább 7-8 órát!

NE FUSS, CSAK SÉTÁLJ! HATÉKONY FOGYÓKÚRÁS PROGRAM - MINTAÉTRENDDEL! >>> 
5. Jegyzetelés

Sokan a kívánt testsúly elérése után abbahagyják a diétanapló írását. Hasznos lehet, ha kijelölsz egy napot a héten, amikor továbbra is mindent feljegyzel. Így időben észreveszed, ha visszatér valamelyik régi, rossz táplálkozási szokásod.

6. Boldogító mozgás

Az életmódváltás egyik alappillére a rendszeres sport. Ha sikerült lefogynia, akkor se hagyja abba a mozgást – ez az egyik legfőbb szabály! És sose feledje: a sport nem csak az alakot formálja, hanem boldogabbá, felszabadultabbá is teszi az embert.

7. Fő a rendszeresség!

A fogyókúra alatt az ember megtanulja, hogy rendszeres, kiegyensúlyozott étkezéssel megelőzheti a farkaséhséget. Továbbra is figyelj oda erre, akkor is, ha már elérted a célodat.

FOGYJ ÚGY, HOGY KÖZBEN IGAZÁN JÓKAT ESZEL: ÍME A HATÉKONY MEDITERRÁN DIÉTA! >>> 
8. Édes percek

Ne tiltsd le magad teljesen a nasikról! Heti egy-két almalommal belefér egy kis bűnözés, például pár kocka magas kakaótartalmú étcsokoládé vagy egy kis méretű Túró Rudi formájában.

9. A visszaesés bekalkulálása

Ha 1 kg felszalad pluszban, az még nem a világ vége! Ne keseredj el, és főleg ne omolj össze, hanem továbbra is kövesd az új táplálkozási szokásokat - esetleg sportolj egy picivel többet, vagy tarts gyümölcsnapot.

EZT EDD GYÜMÖLCSNAPON: 2 TIPP - 3 GYÜMÖLCCSEL! >>> 
10. A gondolat ereje

Egy szelet torta jó, két szelet még jobb! – ezzel a hozzáállással gyorsan búcsút mondhatsz az elért eredménynek... Tanulj meg megálljt parancsolni magadnak, és törekedj a mértéktartó táplálkozásra!

Még több diétatipp és fogyókúrás tanács az eheti Fanny magazinban! Keresd az újságárusoknál! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss