1. Készülj többféle sörrel, és vedd figyelembe a vendégeid ízlését. A sofőrökre tekintettel tartalékolj alkoholmentes söröket is!
2. Vedd a fáradságot, és emeld a fesztiválod fényét néhány üveg különleges minőségű, ritka sörrel, amit nem kapni a sarki boltban. A nagy áruházláncoknál számos nagy nevű márkát találhatsz, a sörszaküzletek pedig a legjobb kézműves főzdék nedűit is árusítják.
3. A gyengébb láger típusú sör általában minden ízlést kielégít. Ez a fajta szomjoltó sör tökéletes grillpartikhoz. A gazdag, tartalmas sörökhöz, illetve a nagyon sötét színűekhez (mint a brit stout vagy a híres ír Guinness) robusztus kemény sajtokat is kínálhatsz.
3. Ha garantáltan sokan lesztek, érdemes partihordót beszerezni. Mielőtt ilyet vennél, kérj tanácsot a vásárlás helyén a hordó szállításával és felállításával, illetve a parti előtti tárolásával kapcsolatban.
4. A palackos sör a színes üveg ellenére nem viseli el a közvetlen napfényt. Ezért hűvös és árnyékos helyen, a pincében vagy a hűtőben tárold.
5. A szakszerűen tárolt sör sem tartható el korlátlan ideig. Az otthon spájzolt palackon nézd meg a szavatossági időt, és a korábban vásárolt üvegekkel kezdjétek a sörözést.
6. A szín és az ízesítés nem mindig áll összefüggésben a sör erejével. Egyes sápadtabb színű és szénsavas sörök (a gyümölcsízűek is) rendkívül magas alkoholtartalommal rendelkezhetnek!
7. A könnyű söröket jól lehűtve, a sötétebbeket pincehidegen vagy hűvös szobahőmérsékleten kínáld. A hűtőből kivett sört hagyd egy kicsit állni. A habképződés és a szomjúság oltása szempontjából a 10 Celsius-fok körüli hőmérséklet a legkedvezőbb.
8. Leghelyesebb a sört először a lassan a ferdén tartott pohárba tölteni, és csak a végén, gyorsabb kitöltéssel kiváltani a habképződést.
9. Ha már a poharaknál tartunk: itt a lehetőség, hogy elővedd a szekrényből a felmenőidtől rád maradt ónfedeles és pintes kerámiakorsókat, valamint felsorakoztasd a különféle hengeres és talpas ivóalkalmatosságaidat. A hangulat fokozására a meghívottak magukkal hozhatják az évek során begyűjtött fesztivállogós poharaikat. A magas, karcsú vagy a nagy, öblös, talpas poharak ideálisak a könnyű sörök fogyasztására. A korsók hagyományosan a sötétebb színű sörökhöz valók.
10. Jó házigazdaként gondoskodj zenei aláfestésről, valamint sörkorcsolyákról és sörhöz illő harapnivalókról is!