Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus diétabakik, amiket minden fogyókúrázó elkövet - 1. rész

Eldöntötted, hogy fogyni szeretnél, és már el is indultál az életmódváltás útján, mégis úgy érzed, hogy túl lassú a folyamat? Lehet, hogy te is elköveted azokat a hibákat, amiktől a gyors fogyás biztosan csak álom marad! Diétabakik - 1.rész.
1.       Mindenre salátaöntet!

A fogyáshoz vezető út egyik fontos lépcsőfoka, hogy több zöldséget egyél, de a salátákra öntött szószok kifejezetten veszélyesek a fogyni vágyók számára, ugyanis abban a pár csepp öntetben rengeteg felesleges kalória található.

3+1 FOGYITRÜKK, AMI GARANTÁLTAN MŰKÖDIK! >>> 
2.       Minden nap hús!

Fájó pont lehet sokaknak, hogy ez is felkerült a listára, de azok, akik minden nap húst vagy más állati eredetű ételt fogyasztanak, hajlamosabbak az elhízásra. Egyél több zöldséget, és tarts legalább egy húsmentes napot a héten!

3.       „Csak gyorsan eszem valamit az asztalomnál”

A munka mellett egyszerűen nem érsz rá ebédelni? Pedig jobban tennéd, ha felállnál az íróasztaltól és azt a fél órát az étkezésre fordítanád. Ha odafigyelsz evés közben, hamarabb megérzed, hogy megteltél.

7 DIÉTÁS FOGÁS, HOGY NYÁRRA CSÚCSFORMÁBA KERÜLJ! >>> 
4.       Sok kicsi sokra megy

Egy kis chips ebéd mellé, egy cukorka uzsonnára. Kis mennyiségben úgysem számit! Tévedés! A sok kicsi összeadódik így a kis csalások könnyen lelassíthatják a fogyást.

5.       Állva eszel

Hasonlóan az asztalnál evéshez, az állva nassolás is gyorsan befalt, felesleges kalóriákhoz vezet. Ha éhes vagy, ülj le az asztalhoz és gondosan figyelj evés közben. Hamarabb eltelsz majd, így kevesebb kalóriát viszel a szervezetedbe.

3 FONTOS KÉRDÉS A FOGYÁSRÓL: ÍME A DIETETIKUS VÁLASZAI >>> 
6.       Gluténmentes, cukormentes

Egészségesen étkezni nem könnyű, még akkor sem, ha ma már mindenféle „mentes” étellel találkozhatsz a boltok polcain. Míg egyik-másik termék valóban glutén/cukormentes lehet, addig más ételekben ezeket olyan hozzávalókkal helyettesítik, amik egészségtelenek, vagy éppen hízlalnak. Olvasd el a dobozra írt információkat, mielőtt döntesz.

7.       Túl nagy tányérok

Használj kis tányérokat az étkezésnél. Ha kisebb tányérokban tálalsz, kevesebb az esélye, hogy már csak a szemed kívánja az ételt és nem fogod túlenni magad!

8.       A folyadék is számít

Könnyen elfelejthető, hogy valójában az üdítők, gyümölcslevek mennyi kalóriát is tartalmazhatnak. Igyál sok folyadékot, de ha nem szereted a sima vizet, inkább ízesítsd gyümölcsökkel, minthogy a boltban vásárolt cukros üdítőket fogyaszd.

SZUPER TRÜKK! HOGYAN SEGÍT A FOGYÁSBAN A 14-ES SZÁM? >>> 
9.       Kimaradt étkezések

Könnyű azt gondolni, hogy ha kimarad egy-egy étkezés, az kevesebb kalóriát, vagyis fogyást jelent, de valójában pont az ellenkezőjét éred el ezzel. Ha kimarad egy étkezés, később az éhségtől többet fogsz enni, a kimaradt étkezésektől pedig lelassul az anyagcseréd.

10.   Mostantól vegetáriánus leszek!

Ha egészségtelen életmódot éltél eddig, akkor jó dolog lehet a váltás, de a hirtelen, átmenet nélküli csere nem túl célravezető. Egyrészt gyorsan feladhatja az ember, ha folyamatosan kívánja a régit, másrészt pedig ha elmarad a tervezés, könnyedén befalhatsz mindent, amit egészségesnek gondolsz, és megfeledkezel a kalóriákról.

Még több diétás tippet találsz itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss