Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ne csak krémlevesekhez használd! 10 dolog, amire még a botmixer képes

Régóta van ilyen konyhai eszközöd, de csak krémleves készítésekor veszed elő? Pedig más feladatokra is alkalmas!

Ha most fontolgatod a beszerzését, akkor érdemes egy nagyobb teljesítményű, lehetőleg négyszárnyú késsel felszerelt, mosogatógépben tisztítható, cserélhető tartozékokkal és mércés keverőpohárral ellátott modellt vásárolnod. Lássuk, mi mindenhez használható egy ilyen helytakarékos „varázsbot”!

1. Italok

Egész napra energiát adó smoothie reggelire, egészséges joghurtital vagy egzotikus lassi napközben bármikor, esetleg egy Pina Colada vagy Caipirinha az esti partin? Nem probléma!

Smoothie receptek >>>
Mangó lassi recept >>> 
2. Habverés, habosítás

Az egyszerűbb szetteknél is alaptartozék az univerzális kés helyére pattintható vagy csavarható habverő, amely a tejszín felverésén kívül szuflékhoz és krémekhez is kiváló segítség.

Pohárkrém receptek >>> 
3. Darálás, finomra őrlés

Az extra aprító tartozék tartályába kávét, gabona- és olajos magvakat, kekszet vagy száraz zsemlét is tehetsz, így nincs szükség külön kávé- és diódarálóra vagy univerzális aprítógépre. Egyes készülékek a kristálycukrot is szélsebesen porrá őrlik.

4. Bébiételek

Gyümölcsöt, zöldséget és főtt húst egyaránt a kívánt finomságúra pépesíthetsz, akár közvetlenül a főzőedényben. Így időt spórolsz és kevesebbet kell mosogatnod.

5. Krémlevesek

Gyorsabban selymesen krémes állagú lesz a levesed vagy a mártásod, ha a botmixer több működési fokozattal és pulzáló funkcióval is rendelkezik.

Felülmúlhatatlan krémleves receptek >>>  
6. Sütemény, gofri, pizza

A kevert tészták hozzávalóit a habverővel is összedolgozhatod. A lágyabb kelt tésztákhoz a szettekben található keverő tartozékot használd. A ferdén tartott botmixerrel több levegőt juttathatsz a masszába, és magasabbra feljön a tésztád.

7. Krumplipüré, majonéz, paradicsomszósz és arcpakolás

Botmixer segítségével nemcsak a krumplipüréd lesz tökéletesen csomómentes, hanem a majonéz és a remulád mártás is, továbbá minden más, aminek sűrűn folyósnak kell lennie (beleértve a házi készítésű arcpakolásodat is).


8. Fűszervaj és pesto

Nincs finomabb a házinál! Botmixerrel a saját receptedet is gyerekjáték elkészíteni friss fűszernövényekből.

9. Csokoládé aprítása és nutella

Késsel apróra vagdalni a csokit fáradságos munka, ha pedig reszeled, akkor megolvad a kezed melegétől. Csak törd darabokra a sütihez vagy a krémhez szükséges mennyiséget, aztán bízd az aprítást a botmixerre! Gombnyomásra a házi nutellát is kikeveri.

Nutellás finomságok >>>  
10. Jégkása és sorbet

Kellően erős motor esetén az univerzális kés vagy a külön tartozék másodpercek alatt felaprítja a jégkockákat partiitalokhoz vagy a fagyasztott gyümölccsel együtt hűsítő jégkásához és shake-ekhez. Sorbet készítésekor lerövidül az elkészítési és a fagyasztási idő, ha mirelit gyümölcsöt aprítasz fel, illetve keversz össze a többi hozzávalóval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss